ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

"FACIAL REFLEXOLOGY"

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα,
ολοκληρωμένη επαγγελματική εκπαίδευση

Ρεφλεξολογία προσώπου


5 ΕΠΙΠΕΔΩΝ
με πιστοποίηση από το
Instituto de Reflexologia International facial/podal
Lone Sorensen

Εκπαιδεύτρια : Lone Sorensen
Β.εκπαιδευτή :Σμαράγδα Χατζηγαβριήλ
Περισσότερες πληροφορίες για όλη την εκπαίδευση και τις ημερομηνίες ,θα βρείτε στο link:
www.facialreflexology.gr

Πληροφορίες 
Η Ρεφλεξολογία προσώπου , η οποία αναπτύχθηκε από την Lone Sorensen για 40 χρόνια, μπορεί να οριστεί ως μια αντανακλαστική τεχνική που βασίζεται στη νευρο-βιοχημική δράση που προκύπτει από την διέγερση μιας περιοχής ή ενός σημείου στο πρόσωπο που έχει μια γενική ή μερική επίδραση σε διάφορες περιοχές του συνόλου του σώματος. Η Ρεφλεξολογία προσώπου είναι δηλαδή μια μέθοδος στην οποία η διέγερση των ζωνών και των σημείων του προσώπου χρησιμοποιείται για την ανακούφιση σε άλλα μέρη του σώματος. Βασίστηκε στην αρχαία κινεζική, βιετναμέζικη και αυθεντική πρακτική. Η σωματοπική αντιστοιχία συγκεκριμένων τμημάτων του σώματος σε συγκεκριμένα μέρη του προσώπου αναπτύχθηκε αρχικά στο Βιετνάμ.Η Ρεφλεξολογία προσώπου είναι το ολοκληρωμένο σύστημα Ανατολικών και Δυτικών πρακτικών,βασίζεται σε επτά διαφορετικές τεχνικές και είναι μια άριστη συμπληρωματική μέθοδος για: Ρεφλεξολόγους,Bελονιστές,Χειροπράκτες,Νοσοκόμες,  Οδοντίατρους,Οστεοπαθητικούς γιατρούς,Φυσικοθεραπευτές,ψυχοθεραπευτές,Αισθητικούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ
H Lone Sorensen , είναι εκπαιδευμένη στη ρεφλεξολογία, τον βελονισμό, την κινησιολογία και τη νευρολογία από το 1978 στην Κοπεγχάγη της Δανίας και επίσης μελέτησε τη Κρανιοιερή θεραπεία στη Γερμανία το 1983.Ταξιδεύει 340 μέρες το χρόνο για να διδάξει στους ανθρώπους σε όλες τις ηπείρους τις τεχνικές για τη διατήρηση της υγείας και της ισορροπίας ολόκληρου του σώματος.Σήμερα η Lone Sorensen είναι ιδιοκτήτρια των Διεθνών Σχολών Ρεφλεξολογίας και διδάσκει με 45 εκπαιδευτές την εκπαίδευση της Ρεφλεξολογίας σε σχολεία της Ισπανίας, της Δανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Αγγλίας, της Πολωνίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας,της Τουρκίας, Πορτογαλία, Ολλανδία, Adu Dhabi, Ομάν, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Αργεντινή και Μεξικό και από το 2017 και της Ελλάδας.Η εκπαίδευση της,οι τεχνικές της,το υλικό και τα σχέδια της είναι πατενταρισμένα και κατοχυρωμένα παγκοσμίως.
Επίσης όλες οι εκπαιδεύσεις του Ινστιτούτου, έχουν εγκριθεί από :

Πληροφορίες-Δήλωση συμμετοχής:
6944 841137 

SuJok

Η ολοκληρωμένη επαγγελματική εκπαίδευση 200 ωρών , αποτελείται από 8 -αυτοτελή- τριήμερα σεμινάρια.
Το κάθε τριήμερο έχει διάρκεια 20-25 ώρες.
Ο εκπαιδευόμενος έχει την επιλογή να παρακολουθήσει όσα τριήμερα επιθυμεί ξεκινώντας από το πρώτο.
Για κάθε τριήμερο σεμινάριο δίνεται το αντίστοιχο πιστοποιητικό παρακολούθησης ,κατόπιν εξέτασης και σχετικής εισήγησης του εκπαιδευτή στην Διεθνή Ομοσπονδία Su Jok.
Στο τέλος των 8 σεμιναρίων ,θα ακολουθήσει η τελική εξέταση όπου δίνεται το συνολικό πιστοποιητικό επάρκειας απο την Διεθνή Ομοσπονδία Su Jok.
Εισηγητές σεμιναρίων:
1ο σεμινάριο : Ματθαίος Δινάκης , πιστοποιημένος εκπαιδευτής για το 1ο σεμινάριο της μεθόδου.
2ο σεμινάριο-8ο σεμινάριο: Darkova Marina MD SJT
Η γλώσσα του 2ου-8ου σεμιναρίου θα είναι Αγγλική με παράλληλη μετάφραση απο τον Ματθαίο Δινάκη.

Πληροφορίες για το Sujok
Su σημαίνει «άκρο χέρι» και Jok σημαίνει «άκρο πόδι» στην κορεατική γλώσσα.
Το Sujok αποτελεί το έργο ζωής του κορεάτη Δασκάλου Park Jae Woo.
Παρουσιάστηκε το 1987 από τον ίδιο και γρήγορα προσέλκυσε πολλούς μαθητές και μαθήτριες τόσο από τον ιατρικό, όσο και από τον ευρύτερο χώρο των επαγγελματιών υγείας (φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές, θεραπευτές σώματος κάθε τεχνικής – μασάζ, Shiatsu, ρεφλεξοθεραπευτές), ενώ πάντοτε ήταν και παραμένει ανοικτό σε οποιονδήποτε θα ήθελε να εκπαιδευτεί σε αυτό το σύστημα.
Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο περιλαμβάνει τρόπους θεραπείας επάνω σε περιοχές του σώματος (κυρίως τα άκρα χέρια και πόδια), οι οποίες έχουν αντανακλαστική επίδραση σε όλες τις θεμελιώδεις λειτουργίες του οργανισμού του ανθρώπου και σε κάθε επίπεδο: σωματικό, συναισθηματικό, διανοητικό .
Η πρώτη διάσταση του συστήματος βασίζεται στην αρχή της ομοιότητας των άκρων του σώματος με το υπόλοιπο καθεαυτό σώμα και χρησιμοποιεί απλές μεθόδους και μέσα για να δημιουργήσει ένα θεραπευτικό ερέθισμα στην περιοχή στην οποία εφαρμόζεται.
Αυτό το ερέθισμα με τη σειρά του, δίνει το θεραπευτικό αποτέλεσμα που επιδιώκεται από τον θεραπευτή.
Ενδεικτικά χρησιμοποιούνται : πίεση με τα δάκτυλα και με αυτοσχέδια ή και ειδικά εργαλεία, σπόροι, μαγνήτες, θερμότητα (Μόξα) και μικροβελόνες.
Η δεύτερη διάσταση του συστήματος έρχεται να συμπληρώσει την πρώτη με μεθόδους θεραπευτικής κίνησης (Twist therapy), μεθόδους κίνησης με σκοπό την ευεξία (Sam Won Dong) και με Χαμογελαστό Διαλογισμό (Smile Meditation).
Με όλους τους παραπάνω τρόπους επιδιώκεται η επίτευξη του ονείρου του καθηγητή Παρκ για έναν κόσμο χαμογελαστό και δίχως πόνο!
Το Σουτζοκ ξεκίνησε την ανάπτυξη του από τη Μόσχα (αναγνωρίζεται επίσημα από την πολιτεία).
Βασικός φορέας για τη διαχείριση της μεθόδου, την προσφορά θεραπείας, την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την έκδοση βιβλίων και τη διάδοση σε όλο τον κόσμο είναι η Ακαδημία Σουτζοκ της Μόσχας (http://sujok.ru).
Στην παρούσα χρονική στιγμή και καθώς η μέθοδος εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο, τον συντονισμό έχει αναλάβει η Διεθνής Ομοσπονδία Σουτζοκ (ISA, http://www.sujok.com)
Υπεύθυνοι για το έργο αυτό είναι πλέον οι δύο γιοί του καθηγητή, ιατροί dr Park Minchul και dr Park Minkyu.
Εύκολα γίνεται κατανοητό πως ο μόνος φορέας που παρέχει με πιστότητα την εκπαίδευση σε όλους τους τομείς της μεθόδου Σουτζόκ είναι η Διεθνής Ομοσπονδία και οι σχετικές οργανώσεις.  

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:
ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΔΙΝΑΚΗΣ
Εκπαιδευτής του σεμιναρίου, επαγγελματίας εναλλακτικός -συμπληρωματικός θεραπευτής
Εργάζεται από το 1995 ως θεραπευτής Σιάτσου (Shiatsu) ενώ στη συνέχεια έχει εκπαιδευτεί και εξασκεί την θεραπεία για την κρανιοιερά εξισορρόπηση Craniosacral balancing therapy, καθώς επίσης και την διά χειρισμών νευροθεραπεία και νευρορεφλεξολογία (MNT-NR).
Από το 2006 έχει εκπαιδευτεί από την Ακαδημία Σουτζοκ της Μόσχας και εφαρμόζει τη θεραπεία Σουτζοκ (Sujok) είναι και πιστοποιημένος εκπαιδευτής της μεθόδου για το σεμινάριο θεμελιώδους κατάρτισης.
Είναι γεννημένος το 1964. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.
MARINA DARKOVA MD SJT
Μέλος της επιτροπής ISA, Πρόεδρος ISA της Ρωσίας
Ρεφλεξολόγος, Εισηγήτρια Su Jok
Μέλος της επιτροπής ISA, Πρόεδρος ISA της Ρωσίας
Εκπαίδευση:
Παιδιατρική – Κρατικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο Perm Ρωσία 1985
Ενός χρόνου κατάρτιση σε εσωτερική Ιατρική 1986
Εξειδίκευση στη ρεφλεξολογία 1992 – 1993
Πιστοποιήσεις ανά 5 έτη με το τελευταίο το 2017
Κλινική πρακτική της παιδιατρικής – 16 χρόνια σε Παιδιατρική Κλινική
Κλινική πρακτική της ρεφλεξολογίας – 25 χρόνια
Σεμινάρια Su Jok μεθόδου με τον Καθηγητή Park Jae Woo κάθε χρόνο από το 1995 με το τελευταίο το 2010
Σεμινάρια με τους Καθηγητές Dr Park Min Κyu και Park Min Chul.
Επίπεδο Gold στη θεραπεία Su Jok, Twist therapy, Sam Won Dong και Διαλογισμό Smile Meditation.
Καθηγήτρια Sujok της Su Jok Ακαδημίας, Μόσχα από το 1996, με περισσότερα από 100 σεμινάρια στη Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Εσθονία, Τατζικιστάν, Καζακστάν, Κουρδιστάν, Πολωνία, Βουλγαρία, Τσεχία, Σουηδία, Ιράν και Ισραήλ.
Εισηγήτρια εκπαίδευσης Su Jok στη Μόσχα στην Ακαδημία Su Jok
Διεθνή Συνέδρια: Μόσχα, Σόφια, Μίνσκ, Τσενάι, Ραικότ
Διεθνείς εκθέσεις: Λεμεσός, Κύπρος
Επικεφαλής της του Τμήματος Εκδόσεων της Ακαδημίας Su Jok της Ρωσίας 2001 – 2007
Δημοσιεύσεις στα περιοδικά Onnuri Medicine magazine, Σύνταξη ύλης των Συνεδρίων
Συμμετοχή στα τηλεοπτικά προγράμματα στη Ρωσία, Πολωνία και Βουλγαρία.
Γενική διευθύντρια της Ακαδημίας Su Jok της Μόσχας 2012 – 2017.