ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Sujok Essentials
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ SUJOK

Ακολουθήστε τη σελίδα της συγκεκριμένης εκπαίδευσης στο Facebook=>
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023 ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

Σημαντική ενημέρωση

Το Sujok είναι μια συμπληρωματική παροχή φροντίδας και σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει την Ιατρική συμβουλή και περίθαλψη. Υπεύθυνος για την υγεία του ασθενούς είναι ο Θεράπων Ιατρός.

Πληροφορίες για το Sujok 

Su σημαίνει «άκρο χέρι» και Jok σημαίνει «άκρο πόδι» στην κορεατική γλώσσα.
Το Sujok αποτελεί το έργο ζωής του κορεάτη Δασκάλου Park Jae Woo.

Παρουσιάστηκε το 1987 από τον ίδιο και γρήγορα προσέλκυσε πολλούς μαθητές και μαθήτριες τόσο από τον ιατρικό, όσο και από τον ευρύτερο χώρο των επαγγελματιών υγείας (φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές, θεραπευτές σώματος κάθε τεχνικής – μασάζ, Shiatsu, ρεφλεξοθεραπευτές), ενώ πάντοτε ήταν και παραμένει ανοικτό σε οποιονδήποτε θα ήθελε να εκπαιδευτεί σε αυτό το σύστημα.
Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο περιλαμβάνει τρόπους θεραπείας επάνω σε περιοχές του σώματος (κυρίως τα άκρα χέρια και πόδια), οι οποίες έχουν αντανακλαστική επίδραση σε όλες τις θεμελιώδεις λειτουργίες του οργανισμού του ανθρώπου και σε κάθε επίπεδο: σωματικό, συναισθηματικό, διανοητικό .
Η πρώτη διάσταση του συστήματος βασίζεται στην αρχή της ομοιότητας των άκρων του σώματος με το υπόλοιπο καθεαυτό σώμα και χρησιμοποιεί απλές μεθόδους και μέσα για να δημιουργήσει ένα θεραπευτικό ερέθισμα στην περιοχή στην οποία εφαρμόζεται.
Αυτό το ερέθισμα με τη σειρά του, δίνει το θεραπευτικό αποτέλεσμα που επιδιώκεται από τον θεραπευτή.
Ενδεικτικά χρησιμοποιούνται : πίεση με τα δάκτυλα και με αυτοσχέδια ή και ειδικά εργαλεία, σπόροι, μαγνήτες, θερμότητα (Μόξα) και μικροβελόνες.
Η δεύτερη διάσταση του συστήματος έρχεται να συμπληρώσει την πρώτη με μεθόδους θεραπευτικής κίνησης (Twist therapy), μεθόδους κίνησης με σκοπό την ευεξία (Sam Won Dong) και με Χαμογελαστό Διαλογισμό (Smile Meditation).
Με όλους τους παραπάνω τρόπους επιδιώκεται η επίτευξη του ονείρου του καθηγητή Παρκ για έναν κόσμο χαμογελαστό και δίχως πόνο!
Το Σουτζοκ ξεκίνησε την ανάπτυξη του από τη Μόσχα (αναγνωρίζεται επίσημα από την πολιτεία).
Βασικός φορέας για τη διαχείριση της μεθόδου, την προσφορά θεραπείας, την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την έκδοση βιβλίων και τη διάδοση σε όλο τον κόσμο είναι η Ακαδημία Σουτζοκ της Μόσχας (http://sujok.ru).
Στην παρούσα χρονική στιγμή και καθώς η μέθοδος εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο, τον συντονισμό έχει αναλάβει η Διεθνής Ομοσπονδία Σουτζοκ (ISA, http://www.sujok.com)
Υπεύθυνοι για το έργο αυτό είναι πλέον οι δύο γιοί του καθηγητή, ιατροί dr Park Minchul και dr Park Minkyu.
Εύκολα γίνεται κατανοητό πως ο μόνος φορέας που παρέχει με πιστότητα την εκπαίδευση σε όλους τους τομείς της μεθόδου Σουτζόκ είναι η Διεθνής Ομοσπονδία και οι σχετικές οργανώσεις.

Εισηγητές

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΔΙΝΑΚΗΣ 

Εκπαιδευτής του σεμιναρίου, επαγγελματίας εναλλακτικός -συμπληρωματικός θεραπευτής
Εργάζεται από το 1995 ως θεραπευτής Σιάτσου (Shiatsu) ενώ στη συνέχεια έχει εκπαιδευτεί και εξασκεί την θεραπεία για την κρανιοιερά εξισορρόπηση Craniosacral balancing therapy, καθώς επίσης και την διά χειρισμών νευροθεραπεία και νευρορεφλεξολογία (MNT-NR).
Από το 2006 έχει εκπαιδευτεί από την Ακαδημία Σουτζοκ της Μόσχας και εφαρμόζει τη θεραπεία Σουτζοκ (Sujok) είναι και πιστοποιημένος εκπαιδευτής της μεθόδου για το σεμινάριο θεμελιώδους κατάρτισης.
Είναι γεννημένος το 1964. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.