ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ   αλληλοϋποστήριξη ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ


Δημιουργικός κύκλος Ρεφλεξολόγων

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΙΩΤΑΚΗ

Περιεχόμενα του βιβλίου της Ανθής Βρέττα

Η ύπαρξη αντανακλαστικών ζωνών στο πόδι είναι γνωστή εδώ και 5000 χρόνια. Όμως μόνο στις αρχές του περασμένου αιώνα η ρεφλεξολογία αντιμετωπίστηκε ως ένα σύστημα προσαρμοσμένο στη σημερινή κατάσταση. Σήμερα γνωρίζουμε ότι το πόδι αποκαλύπτει πλήρως τη μυική και στατική του σώματος, αλλά όχι μόνο αυτή.
Και τούτο διότι κάθε μέρος του σώματος αντανακλάται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ποδιού. Επεμβαίνοντας και διεγείροντας ένα αντανακλαστικό σημείο του ποδιού διοχετεύεται ζωτική ενέργεια ξεμπλοκάροντας τη ροή, για την ενεργοποίηση ή χαλάρωση του αντίστοιχου οργάνου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) .

Ρεφλεξολογία πελμάτων/χεριών/προσώπου/αυτιών

Περιεχόμενα βιβλίου 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Ευχαριστίες
Εισαγωγή
Ιστορία της Ρεφλεξολογίας
Είδη Σχολών και Τεχνικών
Διάφορες Μέθοδοι και Χειρισμοί Επαφών
A.R.T. Advanced Reflexology Techniques
Πώς λειτουργεί η Ρεφλεξολογία
Τι είναι η Πελματική Ρεφλεξολογία;
Γιατί Πελματική Ρεφλεξολογία;
Μπορεί η Ρεφλεξολογία να βοηθήσει;
Χρειάζεται η Ρεφλεξολογία να είναι επώδυνη;
Τι πρέπει να γνωρίζει ο ρεφλεξολόγος
Τα πόδια είναι ο καθρέπτης του σώματος
Η γλώσσα των ποδιών
Όταν δεν φοράμε τα σωστά παπούτσια
Η Έρευνα του Dr. Simon Wikler
Η ερμηνεία της λέξεως ασθένεια
Προδιαθέσεις και αντιμετώπιση θεραπευόμενου
Για να είμαστε καλά
Είμαστε αυτό που τρώμε
Χρήσεις κρέμας ή λαδιού
Βασικές Λειτουργίες Συστημάτων
Νευρικό Σύστημα
Κεντρικό Νευρικό Σύστημα
Προτάσεις για ένα υγιές νευρικό σύστημα
Εγκέφαλος
Η χρησιμότητα των μεσημβρινών και τα σημεία πιεσοθεραπείας
Αισθητήρια όργανα
Σπονδυλική στήλη
Αυχένας
Πνευμονογαστρικό νεύρο
Αρθρώσεις
Καρδιά & Κυκλοφορικό Σύστημα
Λεμφικό Σύστημα
Αναπνευστικό Σύστημα
Ενδοκρινικό Σύστημα
Αναπαραγωγικό Σύστημα
Πεπτικό Σύστημα
Ουροποιητικό Σύστημα
Συνεκτικότητα των ιστών
Τρόπος χειρισμού
Προετοιμασία της Συνεδρίας
Τεχνικές χαλάρωσης
Η αξία της ρεφλεξολογίας
Χώρος εφαρμογής της ρεφλεξολογίας
Βασικές προϋποθέσεις συνεδρίας
Λήψη Ιστορικού
Αρχές ενός ρεφλεξολόγου
Σειρά χειρισμών των αντανακλαστικών συστημάτων
Συνεδρία
Πέρας της συνεδρίας
Συνοψίζοντας
Εμπειρίες ίασης διαφορετικών περιπτώσεων
Βιβλιογραφία 


Η συγκεκριμένη εκπαίδευση δεν αντικαθιστά, σε καμία περίπτωση ,την ιατρική συμβουλή ή πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις συναδέλφων που είναι εξουσιοδοτημένοι από τους δημιουργούς αυτών.
Αποτελεί αναφορά πολλών και διαφορετικών τεχνικών Ρεφλεξολογίας ,

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.

Η Δασκάλα 

Η Ανθή Βρέττα γεννήθηκε στην Αίγυπτο. Ήρθε στην Ελλάδα το 1963. Το 1975 ήρθε σε επαφή με τις ανατολικές φιλοσοφίες και ταξίδεψε για πολλά χρόνια στις Ινδίες. Το 1978 γνώρισε τη ρεφλεξολογία μέσω της Μαρίας Κωστάκη. Στην Ελβετία μαθήτευσε δίπλα στην εξαίρετη ρεφλεξολόγο Bourquin Leni.
Έχει εμπλουτίσει τις γνώσεις της με μαθήματα ανθοθεραπείας με την ψυχίατρο Μαρίνα Αγγελή. Παρακολούθησε μια σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων στην Αγγλία με τον Anthony Porter, ιδρυτή της μεθόδου A.R.T., όπου και τελειοποίησε την τεχνική της στη ρεφλεξολογία. Εκπαιδεύτηκε στο Bristol της Αγγλίας στην κάθετη ρεφλεξολογία από την Lynne Booth που έχει εφεύρει και καθιερώσει το vertical reflexology. Όπως και με την Chris Stormer στη γλώσσα των ποδιών. Και στο Emozon με την Fridlind Strutt. Έκτοτε δεν σταμάτησε να παρακολουθεί διάφορα σεμινάρια για την έρευνα της ρεφλεξολογίας.
Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων 1992.


“Διάφοροι φίλοι με παρακίνησαν να επιχειρήσω κάτι που δεν ήταν βέβαια και τόσο απλό. Μέσα από την εργασία ετών επάνω στην έρευνα της ρεφλεξολογίας, στόχος μου είναι και εύχομαι να το επιτύχω και να συμπληρώσω την ήδη υπάρχουσα πληροφόρηση με αυτά που γνώρισα και συγκέντρωσα στα διάφορα σεμινάρια, από την μελέτη και την παρατήρηση των κάτω και άνω άκρων. Έτσι, με τον τρόπο αυτό πιστεύω οι νέοι ρεφλεξολόγοι να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις, ώστε και αυτοί στη συνέχεια με την σειρά τους να μπορούν να προχωρήσουν τη ρεφλεξολογία σε περαιτέρω επίπεδα. Βασική και απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, την οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι να έχουμε σεβασμό όταν αγγίζουμε τα πόδια των άλλων και αυτοπεποίθηση ότι κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, για την επιτυχία του οποίου χρειάζονται τρία συστατικά:

«Αγάπη, Αγάπη και πάλι Αγάπη», όπως έλεγε η γερόντισσα Γαβριηλία.

Η πρώτη φορά που άκουσα για τη ρεφλεξολογία ήταν το 1978 στο Bonfin της νοτίου Γαλλίας. Την επόμενη χρονιά γνώρισα τη Μαρία Κωστάκη.

Ήταν μία ευλογημένη γνωριμία διότι επρόκειτο για ένα ιδιαίτερο, προικισμένο με διορατικότητα άτομο. Συνδεθήκαμε με μία πραγματική φιλία και τότε άρχισε να μου παρέχει συνεδρίες ρεφλεξολογίας. Κάποια στιγμή, σε ανύποπτο χρόνο μου είπε: «Ξέρεις, θα γίνεις και εσύ ρεφλεξολόγος»!! Εγώ γέλασα διότι δεν είχε περάσει ούτε ένα δευτερόλεπτο αυτή η ιδέα από το νου μου. Άλλωστε, είχα ήδη κάποιο άλλο επάγγελμα. Στην συνέχεια όμως, παρέχοντας μου τακτικά συνεδρίες ρεφλεξολογίας, μου μετέδωσε όλη της τη γνώση και την εφαρμογή, με ένα μαγικό τρόπο θα έλεγα, διότι δεν έκανα καμία προσπάθεια να μάθω την τεχνική και τα αντανακλαστικά σημεία των κάτω άκρων. Ήταν σαν να υπήρχε ήδη μέσα μου αυτή η γνώση…

Έπειτα από αυτό, ασχολήθηκα διαβάζοντας τα ελάχιστα βιβλία ρεφλεξολογίας που υπήρχαν τότε, σε αντίθεση με σήμερα. Διάβασα επίσης βιβλία ανατομίας. Έπειτα από

τέσσερα χρόνια εξάσκησης επισκέφθηκα τη δασκάλα της Μαρίας Κωστάκη στο Veuveux της Ελβετίας, όπου απέκτησα μεγάλη εμπειρία δίπλα στη σπουδαία ρεφλεξολόγο Bourquin Leni. Ήταν ένας φανταστικός άνθρωπος με συγκλονιστική
μεταδοτικότητα”.

Με αγάπη προς τον άνθρωπο

Ανθή Βρέττα